Om bloggen

Jeg bor i Ås sammen med kona mi og våre tre barn. Jeg er prest, og arbeidet som kapellan i Søreide kirke i Bergen fra 2007 til 2013. Fra 2014 har jeg vært ansatt ved stiftelsen Diakonhjemmet, hvor jeg nå er direktør for diakoni, kultur og kommunikasjon.

Teologiutdannelsen tok jeg ved Menighetsfakultetet i Oslo. Min avsluttende avhandling hadde tittelen «Gudstjeneste og skaperverk», og drøftet hva kirkens gudstjenestefeiring forteller om Guds og menneskets relasjon til skaperverket.

Jeg har lenge drevet med ulike former for kreativt arbeid, og har blant annet skrevet omkring 70-80 tekster og melodier til salmer og sanger. Jeg har bidratt ved flere bokutgivelser, blant annet som redaktør av den «diakonale salmeboken» Bli lys, forfatter av barneboken Petra og Laurentius og av temastoffet i den siste utgaven av Konfirmantbibelen. I Norsk Salmebok 2013 er jeg representert med teksten «Nøden står ved våre dører». I 2012 ga jeg ut en egen samling med egne salmer og sanger, som jeg ga tittelen Se, her er vårt sted – 7 x 7 salmer og sanger.

I 2017 skrev jeg musikkspillet En borg av håp, som handler om to asylsøkere som søker tilflukt i en kirke under en gudstjeneste. Handlingen er lagt til en fremtid der mange land er hardt rammet av klimaendringer og ressurskonflikter, mens de politiske myndighetene i Norge ikke lenger garanterer for kirkeasylet. Stykket er for forteller, barnekor og blandet kor. Kantor Trond Gilberg har arrangert musikken for kor og instrumenter (fiolin, cello og tverrfløyte). En borg av håp ble urfremført som en del av pinsefestgudstjenesten for Follo-prostiene på Oscarsborg festning 2. pinsedag i 2017 og 2018.

På denne bloggen vil jeg publisere noen av mine tekster og refleksjoner. Blant annet vil man finne en hel del dikt som jeg først har lagt ut på Facebook, i anledning ulike temaer som har vært fremme i den offentlige debatten.

Etter at jeg begynte ved Diakonhjemmet, opplever jeg at jeg har stått i en konstant teologisk utvikling, hvor jeg er blitt stadig mer opptatt av å reflektere omkring hvordan kirken forholder seg til de store utfordringene i vår tid. Derfor er jeg også glad for at jeg sommeren 2017 ble valgt inn i styret i Eurodiaconia, en organisasjon som på vegne av kirker og diakonale organisasjoner arbeider for å bygge et Europa basert på solidaritet, likeverd og rettferdighet.

Mob 95 123 978

Reklamer

3 kommentarer

 1. Sindre !
  takk for en god, tankevekkende og trostyrkende radiogudstjeneste.
  Din far er en ungdomsvenn, Andreas var en av mine beste venner , og
  en som jeg fremdeles savner å dele de gode samtalene med.( etter 17 år)
  Jeg ser fram til neste mulighet til å lytte til deg.
  Lykke til i prestegjerningen.
  Beste hilsen Olav Baarøy 6150 Ørsta 90 58 6141

 2. Hei.
  Mitt namn er Jon Herland. Eg er leiar for ei liten pinsemenighet , Osterøy Pinsemenighet , Sion – på Osterøy utenfor Bergen,
  Eg vil takke deg for den fine prekenen du hadde i radiogudstenesten no søndag 11. desember. Den gav meg utruleg mykje. Eg vil sjølv ta med mange av dei fine tankane du hadde inn i mi og menigheten si julefeiring.

  Lukke til vidare i tenesten din.

  Mvh
  Jon Herland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s